Pages

Sunday, 17 March 2013

RAKYAT BANTAH !!! KERAJAAN SELANGOR NAIKKAN HARGA RUMAH KOS RENDAH
SHAH ALAM: Penduduk Kampung Bunga Raya di Subang mempersoal tindakan kerajaan negeri Selangor yang menaikkan harga rumah kos rendah mereka serta mendakwa bahan yang digunakan tidak berkualiti.

Lebih 100 penduduk kampung itu bersama badan bukan kerajaan (NGO) Pertubuhan Nadi Rakyat Malaysia (Nadi Rakyat) berhimpun untuk melahirkan rasa tidak puas hati mereka terhadap tindakan kerajaan negeri gabungan PKR-DAP-PAS dalam meluluskan projek berkenaan di sini Ahad.

Presiden Nadi Rakyat M.Barath berkata penduduk kampung itu sebelum ini ditawar RM35,000 seunit untuk membeli rumah kos rendah semasa Barisan Nasional (BN) mentadbir kerajaan negeri.

Projek itu bagaimanapun terbengkalai dan diambil alih syarikat pemaju baharu pada 2010, dan rumah kos murah berkenaan ditawar semula kepada pembeli pada harga antara RM42,000 dan RM62,000 seunit, katanya kepada pemberita di tapak projek rumah kos murah tersebut di Jalan Pluto U5/139 Seksyen U5.

Beliau mendakwa penduduk mendapat maklumat polistrin diguna sebagai bahan binaan, termasuk dinding rumah pangsapuri yang dibina atas tanah kerajaan itu, dan ini menimbulkan rasa curiga penduduk berkaitan kualiti rumah tersebut.

Barath berkata penduduk amat bimbang berkaitan keselamatan projek perumahan itu dan mahu kerajaan negeri Selangor memberhentikannya serta-merta.

Sementara itu, Setiausaha Nadi Rakyat P.Balan berkata pihaknya menghantar satu memorandum berkaitan perkara berkenaan kepada kerajaan negeri pada 10 Mei tahun lepas, dan sehingga kini tidak menerima sebarang jawapan.

Beliau berkata pihaknya akan membawa kes itu kepada Sultan Selangor Sultan Sharafuddin Idris Shah dan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak untuk mencari jalan penyelesaian.

Seorang penduduk R.Pathmanathan, 46, berkata beliau tinggal di kampung itu sejak 19 tahun lepas dan amat kecewa dengan layanan kerajaan negeri dalam menangani masalah perumahan mereka sehingga terpaksa meminta bantuan NGO untuk menyelesaikannya.-BERNAMA

Sumber KLIK suaragenerasibaru

1 comment:

  1. Saya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan MBAH KABOIRENG dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi MBAH KABOIRENG dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan MBAH KABOIRENG meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan MBAH KABOIRENG kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik MBAH KABOIRENG sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja MBAH KABOIRENG DI 085-260-482-111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK GHOB 2D 3D 4D 6D DISINI    Saya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan MBAH KABOIRENG dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi MBAH KABOIRENG dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan MBAH KABOIRENG meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan MBAH KABOIRENG kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik MBAH KABOIRENG sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja MBAH KABOIRENG DI 085-260-482-111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK GHOB 2D 3D 4D 6D DISINI

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...