Pages

Thursday, 7 March 2013

ZED ZAIDI BERI "Tamparan Lelaki" KHURSUS UNTUK ABBY ABADI.

image (2)

JOHOR BAHRU  - Bekas pelakon dan anggota kumpulan Elite, Abby Abadi dilabelkan sebagai ‘Ustazah Jadian’ dan mampu memesongkan akidah umat Islam di negara ini.
Sehubungan dengan itu, Presiden Seniman Malaysia (Seniman), Zed Zaidi menasihati selebriti yang kini menjadi penceramah Pas agar muhasabah diri sebelum sewenang-wenangnya mengeluarkan sebarang kenyataan.

“Abby ibarat seorang ustazah tidak bertauliah yang sesuka hati mengeluarkan fatwanya sendiri seperti mana yang pernah ditunjukkan beberapa pemimpin Pas lain.

“Jadi, bila seseorang ‘Ustazah Jadian’ ini berbicara, saya khuatir macam-macam perkara buruk akan terjadi ke atas anak bangsa Melayu kerana statusnya sebagai seorang artis mampu mempengaruhi sekali gus menggugat keimanan peminatnya,” katanya ketika dihubungi, di sini hari ini.

Zed Zaidi atau nama sebenarnya, Rozaidi Abdul Jamil mengulas kenyataan Abby yang menuduh artis negara ini sebagai golongan buta politik dan tersasar jauh dari landasan Islam serta mendakwa kebanyakan artis mempunyai ego yang tinggi sehingga lupa rezeki adalah pemberian Allah.

Dalam ceramah anjuran Pas kawasan Permas, di sini semalam, Abby juga menyifatkan rakan-rakannya dalam dunia seni yang menyertai majlis anjuran UMNO atau Barisan Nasional hanyalah sekadar untuk menghiburkan penonton dan mendapat bayaran tanpa mengambil tahu perihal politik. – UTUSAN

Sumber KLIK UTUSAN
© Utusan Melayu (M) Bhd

2 comments:

 1. abby cakap macam tue...awak tue bukan artis ker...jadi awak pun menghibur org2 PAS la kan.........cakap pakai otak la sikit......baik jgn tunjuk sgt la...dah tentu2 tak baik kan.....mulut jahat jugak......

  ReplyDelete
 2. salam tuan moderator.

  mohon kepastian, samada tuan terlibat, tahu, atau ada kaitan dengan psikik dan menetahui tentang " telekinetik ".

  Sahabat saya memerlukan bantuan.

  mohdhamri@gmail.com

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...